In i dalen / Del III

Onsdag den 8 juli 2015.

Efter en varm och fuktig tropisk natt vaknar vi upp till solens strålar igen. En natt där täcket var mer i vägen en till nytta. Vi hade hoppats på lite regn och åska under natten, för det skulle behövas. Himlen hade mörknat ordentligt i går kväll så tecknet i skyn var givet men det blev inte ens en tummetott av det. Skall det fortsätta så här blir det att byta från lång- till kort- byxor, vilket jag för säkerhets skulle gjorde. Frukosten är intagen och den var inget som vi vill minnas.
Det är dags att ge sig av och i dag skall resan bli kortare än tidigare dagar för nu åker vi in i Moseldalen via Bernkastel-Kues. Den första del från just Koblenz till Bernkastel-Kues har vi gjort tidigare, så nu hakar vi på där vi slutade sist. Var vi kommer att vila i natt är ännu höjt i dunkel, då vi inte har något boende bokat.

Var och varför jag tog bilden har jag ingen aning om.

Var och varför jag tog bilden har jag ingen aning om.

Dagens första stopp blir i Trier, en stor stad längs med floden och med ett riktigt bra centrum och som har ett rikligt urval av butiker. Redan på 100-talet hade romarna koll på staden, där man bland annat lämnat ”Porta Nigra” efter sig.

Porta Nigra

Porta Nigra

Hade det inte varit för att P-avgiften löpte ut hade vi förmodligen trampat runt ett bra tag och letat fynd bland ”SALE”-skyltarna. Fast och andra sidan kan vi tänka oss att åka tillbaka hit någon annan gång.

Quiche lorraine

Quiche lorraine

Under lunchen på Zum Domstein på stora torget passar vi på att via nätet boka ett rum över nätet, gud signe den nya tidsåldern. Efter ett hastigt återtåg till bilen, fortsatte vi några kilometer längs med floden till Knoz. Väl framme där insåg vi att jag hade glömt bort (ålder?) varför vi skulle stanna här, så vi lämnade lika fort som vi kommit.

I ett hörn i en liten by

I ett hörn i en liten by

Vi lämnar nu Mosel och följer istället floden Saar, fram till Saarburg. En liten pittoresk by med trånga gator längs med sluttningen ner mot floden Saar.
Tråkigt nog var det omöjligt att hitta en ledig P-ruta, så vi fick stanna till på andra sidan bron och föreviga byn lite på distans.

Saarburg

Saarburg

Dagens sista autobahn sträcka på ca 4 mil blir mot gränsen till Frankrike och Saarbrücken en stad med nästan 200 000 invånare, huvudstad i delstaten Saarland och en viktig trafikknutpunkt. Hotel Meran Hallenbad & Sauna välkomnar oss med en hiss från 1969 och hela stället andas sent 60-tal. Skönt nog var rummen renoverade någon gång tidigt efter millennieskiftet. Då vi bor en bra bit från stadens centrala delar, så får det bli picknick på rummet. Samt tidigt i säng och nya äventyr i morgon.

Ps. Det där med kortbyxor var ett dåligt val. Vi han inte komma mer än ett par mil så blev det molnigt och grått, jag frös om benen hela dagen. Ds

Må så grankott på Er
Sten

Om stenmoberg

En glad kille som bor söder om Stockholm. Tanken med blogg;en är att detta skall vara en Bild & Rese Blogg Vi i familjen reser en hel del och jag har även fotografering som hobby.
Detta inlägg publicerades i 2015, Koblenz, Moseldalen, Resa, Saarbrücken, Saarburg, Sol, Sommar, Trier. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.